Tel Avivs Pridefestival – en megastor kärleksfest!

Tiotusentals ortsbor och turister firade Tel Avivs  årliga HBTQ-parad som har under de senaste åren utökats till en fest för alla Tel Avivbor, oavsett sexuell läggning.

Fredagen den  10 Juni drog Pridefestivalen igång med ett omfattande program av evenemang och aktiviteter som kulminerade i den färgglada paraden. Hela 70 000 personer med över 5 000 turister besökte kärleksfesten.

I samband med Pridefestivalen ägde även den allra första HBTQ-filmfestivalen rum.  

Tel Aviv har som liberal gaystad skaffat sig ett internationellt rykte genom att HBTQ-turister verkligen känner sig välkomna och att staden har ett stort utbud av barer, restauranger och klubbar. Resguider anpassade för HBTQ-gruppen till Tel Aviv finns på engelska och tyska.

Det senaste året har Tel Aviv vunnit flera utmärkelser för sin mångfald, öppenhet och sitt pulserande nattliv från Lonely Planet, National Geographic och Forbes magasin.

Nästa år äger Tel Avivs Pridefestival rum fredagen den 8 juni. Missa inte det! 

Till Tel Aviv från Stockholm kan man flyga direkt varje söndag med Norwegian, under hösten varje tisdag med Sabra Express och under juli/augusti med Arkia. Från Kastrup flyger Cimber direkt till Tel Aviv fyra gånger i veckan. 

Användbara länkar:

Gay turism i Israel: www.gayisrael.org.il

Gay turism i Tel Aviv: www.gaytlvguide.com

Tel Avivs hemsida: www.visit-tlv.com

 (HBTQ = homo- och bisexuella, transpersoner och queer)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*