Israel21c: ”Top 10 unique ways Israelis love their dogs”

Buddy

TV för hundar, hundpensionat, high-tech “pooper scoopers” – Israel21c ger oss tio olika saker som gör livet lite bättre för våra hundar.

 

Abigail Klein Leichman skriver att israeler älskar sina hundar. Totalt finns det 400 000 registrerade hundar och de vanligaste namnen är Lady, Lucky och Bonnie. Men, israeler nöjer sig inte endast med att ge sina hundar mat för dagen och tak över huvudet utan man gör också sitt bästa för att göra hundar gladare och tryggare genom teknologi och innovation.

De tio främsta innovationerna enligt Israel21c är följande:

 

DogTV

DogTV fungerar!

DogTV har vi tidigare skrivit om här på bloggen. Det är tv-kanal som är anpassad så att hundarna bättre skall kunna uppfatta vad som visas genom att anpassa färger, ljud och bild. Genom att sätta på tv:n när du själv inte är hemma känner sig hunden inte lika ensam och blir därför inte deprimerad och ledsen.

AshPoopie

Okej, detta kanske inte först och främst gör hunden lyckligare men det underlättar sannerligen för alla oss som är hundägare. Det är en genealisk uppfinning som tar hand om hundens mindre fördelaktiga delar och på några sekunder gör det till ett luktfritt och sterilt pulver som inte stör någon.

Nya vacciner möt dödliga hundsjukdomar

CMT, Canine monocytic ehrlichiosis, är en av de vanligaste infektionssjukdomar som drabbar hunden och som överförs via fästingar. Infektionen kan vara dödlig och det har hittills inte funnits något bra vaccin. Nu har dock doktor Shimon Harrus från hebreiska universitetets veterinärskola i Jerusalem kommit på en formel och den kommer förhoppningsvis snart ut på marknaden.

KelevLand hundpensionat

Foto: Kelevland

En anläggning som riktar in sig på ett aktivt liv och där hundarna behandlas som kungligheter. De bor i privata rum med luftkonditionering och väggarna är dekorerade med färger som hundarna kan se. Och (!) naturligtvis håller man på att installera DogTV i alla rummen. Där finns en pool som hundarna kan simma i, en agilitybana, lydnadsträning och mycket annat.

Ledarhundar

Israels ”Service and Therapy Dog Center” var först i världen med att träna hundar som kan hjälpa människor som lider av mentala eller fysiska begränsningar som till exempel Alzheimer, autism eller hjärnskador. Som extra säkerhet har man även en GPS-sändare i hundens halsband. Om hundens ägare skadar sig eller får andra komplikationer i hemmet är hundarna tränade att trycka på en larmknapp.

Hebreisktalande hundar

Israels centrum för ledarhundar för blinda är den enda platsen i världen där man lär hundar att svara på kommandon på hebreiska.

Ta med hunden på semestern

För de hundägare som inte vill skiljas från den håriga familjemedlemmen på semestern erbjuder PetBuy lyxigt hundboende på Kibbutz Eilon, Kibbutz Gesher Haziv och Kibbutz Malkiya.

Hundar kan flyga

Israeler som reser utomlands eller resenärer som åker till och från Mellanöstern behöver inte skicka hundarna till lastutrymmet. Terminal4Pets (som vi tidigare skrivit om här på bloggen) erbjuder en fantastisk service där man kan lämna sin hund. Hunden kan sedan följas av en professional djurskötare och om man vill även en veterinär. Se mer på Terminal4Pets.

CSI: ”Dog Doo”

För några år sedan satte man igång ett ”Clean City”-projekt i Petah Tikva, en förort till Tel Aviv, där man genom hundens DNA kan spåra vilka ägare som inte plockade upp efter sig på stadens gator.

Säkerhetssystem

Emma hjälper till att vakta huset

Företaget Bio-Sense Security har konstruerat en censor som man sätter på hundens halsband och som integreras med befintligt säkerhetssystem. Om hunden börjar skälla på ett ovanligt sätt skickar ett algoritmbaserat system en varning till larmenheten som utlöser inbrottslarmet.

 

För mer detaljer läs hela artikeln på Israel21c ”The top 10 unique ways Israelis love their dogs”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*